|
Bemutatkozás
|
Fesztiválok
|
Galéria
|
Támogatók
|
Sajtószoba
|
Fórum
|
E-Mail:
Hírlevél feliratkozás

Zenekarunk 1981-ben alakult. Célja a német nemzetiségi zenekultúra megôrzése, ápolása, továbbvitele melyben a helyi Német Önkormányzat sokat segített.

Kezdetben a helyi zeneiskola keretein belül működött. 1991-től egye-sületként tevékenykedik, nagy hazai és nemzetközi sikerekkel. Öröm számunkra, hogy a Pászti Miklós Zeneiskola - ahol magas színvonalú oktatás folyik - biztosítja az utánpótlást a zenekar számára.
A kezdeti 15-20 fős zenekar időközben 80-100 főre bővült, pedig sokan közülük továbbtanulnak, megházasodnak, elköltöznek, kiválnak a csoportból. Ennek ellenére sem csökken a színvonal, ezt az újabb hazai és nemzetközi sikereink is bizonyítják. Tagjaink közül sokan a zenei pályát választották hivatásul, közöttük sok hazai és nemzetközi hangszeres verseny győztese található. Kezdetben a szereplések Móron váltak rendszeressé -az ÁFÉSZ támogatásának köszönhetően-, valamint a környező településeken, üzemekben folytatódtak, és egyre bővült a támogatók köre is. Majd jöttek az első külföldi szereplések és szélesedtek nemzetközi kapcsolataink. Megérett a zenekar a minősítésre, amit 5 évenként megújítunk.


Az utolsó megmérettetés 2001. novemberében volt. Show-és koncertfúvós kategóriában nemzetközi arany, német nemzetiségi fúvószene kategóriában kiemelt nemzetközi arany minősítést értünk el. Menetzene - gyepshow kategóriában Olaszországban három alkalommal is elértük az arany szintet.
A művészeti vezető tevékenységet kezdettől fogva Acsai Sándor karmester végzi. A repertoár több száz műből áll, melyben megtalálhatók a német nemzetiségi darabokon kívül a zeneirodalom klasszikus és modern művei is.
Eddig 1 LP, 3 CD és 3 kazettánk jelent meg, és 54 országba jutottak el általunk, támogatóink, partnereink és diplomáciai csatornákon keresztül hanghordozóink.
28 külföldi szereplésünk volt eddig. Németországban, Olaszországban, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Romániában többször, Finnországban, Észtországban, Izraelben, Horvátországban 1-1 alkalommal jártunk. Nagy szakmai sikert értünk el 2001. március 24-én Szolnokon. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által rendezett, "Kultúrával a Nyugat Kapujában" elnevezésű Magyar Millenniumi Nemzeti Fesztivál fúvószene kategóriájának nyertesei lettünk. Nagy elismerés volt számunkra, hogy 2004. július 1-4 között a csehországi Cheb városában részt vehettünk hazánkat képviselve az első Uniós fúvósfesztiválon, ahol a 25 tagállam és Oroszország zenekaraival közösen léptünk fel. 1996 óta kétévenként nemzetkö-zi fúvósfesztivált rendezünk városunkkal karöltve a Bornapok keretein belül.

Ezidáig 48 külföldi zenekart láttunk vendégül. Sok hazai és külföldi elismerés, díj jelzi teljesítményüket.
Legfőbb támogatónk Mór Város Önkormányzata és az Országgyűlés Emberi Jogi Kisebbségi és Vallásügyi Bizottsága. Munkánkat szinte kezdetek óta segíti a Közművelődési Szervező Iroda Erdei Ferenc és Dankovics Margit irányításával, akiknek ezúton köszönjük munkájuk. 1996-ban Mór város Pro Urbe elismerésben részesítette zenekarukat, majd 2004-ben Acsai Sándor karmester is megkapta ezt az elismerést. A kiadványban látható képeken a múlt és jelen eseményei láthatók.

Az egyesület vezetői:
1991-1995 elnök: Acsai Sándorné
titkár: Katona Sándor
1995-től elnök: Grell József
1995-2004 titkár: Windisch Gézáné
2004-től titkár: Hadnagy Imréné

Az 5 tagú elnökség feladata a támogatók megkeresése, az anyagi háttér biztosítása, valamint szervezési és egyéb háttérmunkák végzése.
Több száz palack Móri ezerjót vittünk magunkkal külföldi útjainkra, jelezve, hogy bortermelő vidékről jöttünk. E támogatást a Hegyközségtől, a Brindisi Szent Lőrinc Borrendtől és borosgazdáktól kaptuk.
Mindig sikerül kirukkolnunk olyan produkcióval, amely ámulatba ejti a közönséget, mint pl. a locsolókannás szám. Eddigi tevékenységünkkel öregbítettük zenekarunk, városunk, megyénk, hazánk hírnevét a világban.

Alapszabály

Meghívó közgyűlésre, 2022.09.24.

Pénzügyi beszámolók:

Pénzügyi beszámoló 2014
Pénzügyi beszámoló 2015
Pénzügyi beszámoló 2016
Pénzügyi beszámoló 2017
Pénzügyi beszámoló 2018
Pénzügyi beszámoló 2019
Pénzügyi beszámoló 2020

Közlemény az adózó rendelkezése szerint... 2018

Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról 2016

Közlemény az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról 2017

 • beszamolo_2019
 • beszamolo_2020
 • meghivo


 •  
  Programajánló

   
  Relikviák

  Elérhetőségek:
  8060 Mór, Lovarda u. 5.
  mori.fuvoszenei.egyesulet
  @gmail.com

  acsaisandor58@gmail.com
    Nemzetközi és hazai kapcsolatok Kitüntetéseink Freude mese musical